Wed. October 26th

plus.jpg

10:00 - 10:15

Opening Address

15 minutes

Opening address with Mariya Gabriel and Zdravko Počivalšek

Speakers:

Mariya Gabriel - Commissioner for Innovation, Research, Culture, Education and Youth
Zdravko Počivalšek - Minister of Economic Development and Technology

mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png

10:15 - 10:30

Presentation of the Traffic Light

15 minutes

The Traffic light is a visual summary of how EU Member States are implementing and progressing critically needed public policies and support programmes for start-ups and scale-ups, put together from different strategic national and EU documents. The topics covered in the “traffic light” will be:

1. Investments and finance for the next generation of innovators, start-ups and scale-ups,
2. Deep tech and green tech ventures,
3. Attracting and retaining talent in the EU,
4. Promoting the internationalisation of EU enterprises
5. Collaboration between start-ups/scale ups and corporates.

Speakers:

Jernej Salecl - Director General of the Directorate for Internationalization, Entrepreneurship and Technology of the Ministry of Economic Development and Technology

mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png

10:30 - 11:15

Traffic light / Check points

45 minutes

Walkthrough of specifics, check points and actions steps in executing the Scaleup Manifesto agenda, Next Innovation EU Plan and Action Plan to Make Europe the new Global Powerhouse for Startups, with a focus on policy, the startup ecosystem and large-scale funding.

Speakers:

Anna Panagopoulou - Director of ‘ERA & Innovation’
Jan Bormans - CEO of European Startup Network
Eric de Montgolfier - Chief Executive Officer at Invest Europe

mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png

11:15 - 11:45

Trio talk

30 minutes

Next Round after Paris and Lisbone.

Portugal, Slovenia and France are the former, current and next seats of the EU Presidency respectively. The three countries are working closely on furthering startup growth, sharing their combined views.

Speakers:

André de Aragão Azevedo - Secretary of State for Digital Transition, for the Portuguese Ministry

mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png

11:45 - 12:00

How Can the EU and International Community Work Together to Create More Scale-ups Globally?

15 minutes

Speakers:

Bernardo Calzadilla - Sarmiento - Managing Director, Directorate of Digitalization, Technology and Agri-Business, and Director, Department of Digitalization, Technology and Innovation. UNDIO

mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png

12:00 - 12:15

Final Remarks

15 minut

Final remarks from European Commissioner for Innovation

Speakers:

Mariya Gabriel - European Commissioner for Innovation, Research, Culture, Education and Youth

mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png

12:15 - 13:30

Slovenian Starup & Scaleup Village

1 hour 15 minutes

The bottom up, real life take on what startups and scaleups need from policy makers. Discussed by the top 5 Slovenian deeptech startups with global reach.

Speakers:

mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png

13:30 - 14:30

Lunch Break

1 hour

1 hour lunch break.

Speakers:

If you'd rather network, feel free to book some 1 on 1s

mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png

14:30 - 15:00

Why Now is the Time for European Venture Capital?

30 minutes

Addressing the impact of larger valuations fueled by American VCs and the myth of having too little unicorns despite continuously minting new ones with great exits. Plus, the conflict of the political desire to keep companies in Europe and the allure of a U.S. based IPO.

Speakers:

Julien Coustaury - Managing Partner at Fil Rouge Capital

mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png

15:00 - 16:15

Shifting gears & Rapid Investment

1 hour 15 minutes

The path to exit isn’t shorter than 10 years ago, but today it’s quicker. American investors are pumping money in faster than it takes European VCs to decide if the deal is right for them. Are quick scale ups and larger rounds now standard practice? Or is there a better way?

Speakers:

Victor Răcariu - Regional General Manager South East Europe at Glovo
Felix Martinez - Associate at Seedcamp

mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png

16:15 - 16:30

Coffe Break

15 minutes

15 minute coffe break.

Speakers:

mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png

16:30 - 17:30

VC Opportunities in CEE Region & CEE and Balkans in the EU Startup Scene

1 hour

It’s obvious that this region is full of profitable opportunities. UiPath, Nordeus, Rimac to name the top of a deep iceberg. So why are European VCs missing out on early rounds? And those who did invest early, how are they helping speed up, scale and exit better?

Speakers:

Cam Sertoglu - Co-Founder and Managing Partner at EarlyBird
Valeri Petrov - Partner at Eleven Ventures

mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png

17:30 - 18:00

Recap of the Day

30 minutes

Main takeouts and bulletpoints.

Speakers:

mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png

18:00 - 19:00

Startup Valuations

1 hour

Looking over funding rounds data, it’s clear that there are at least two startups universes. Most early stage have to adhere to things like traction and proof of market adoption. And then there are others who go from a 1M seed round to a 30M series A round in two years, then to 150M series C round 10 months later and then to a 500M series D round 9 months later. How does that valuation work?

Speakers:

Jure Mikuž - Managing Partner at South Central Ventures
Michal Zalesak - Co-Founder & Managing Partner at Lighthouse Ventures

mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png

19:00 - 19:15

Final Thoughts

15 minutes

Closing day 1.

Speakers:

mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png

Thu. October 27th

plus.jpg

10:00 - 10:15

Opening the Conference

15 minutes

Next Round Team

Speakers:

mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png

10:15 - 11:00

Key Topics and Bulletpoins from Day 1

45 minutes

Key topics and bulletpoins from Day 1 and a recap of Startup Manifesto.

Speakers:

mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png

11:00 - 12:15

Fintech and the Future of Banking

1 hour 15 minutes

Banking as a Service is one of those long present but recently accelerated trends. The neobanks are now established market forces, but so are legacy banks. Just as new payment technologies clash with old credit card infrastructure. Where along the fault lines does it make sense to invest in 2022?

Speakers:

Gerald Pollak - Investment Manager at 3VC
Peter Merc - Venture capital advisor at Lemur Legal & Suricate Ventures

mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png

12:15 - 13:30

Female Investors and Women in Business

1 hour 15 minutes

Women have different instincts, judgment and decision making processes. In many ways superior. And not held back by ego. That’s why they are often outperforming rivals and peers. How does this advantage translate into getting max value out of future deals?

Including Two pitches

Speakers:

Tatjana Zabasu Mikuz - Managing Partner at South Central Ventures
Nina Wöss - Co-founder & COO at Female Founders Global

mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png

13:30 - 14:30

Lunch Break

1 hour 30 minutes

Lunch break

Speakers:

mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png

14:30 - 15:45

Sustainability and Greentech/Green Mobility

1 hour 15 minutes

How vital is digital tech for implementing sustainability ideas in business and life? What’s the return on these investments, is it as unclear as with Tesla and Uber? What role do carbon taxes and trading play and where is the upshot in value add and costs of doing business? How is this space changing in 2022?

Speakers:

Sonja Radović - Attorney at law / Co-founder at Codio Impact
Vangelis Tzimas - Acting Head of the 'Knowledge for the Energy Union'
Mart Dekleva - Managing director Slovenia & Balkan at DKV Euroservice

mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png

15:45 - 16:00

Coffee Break

15 minutes

Speakers:

mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png

16:00 - 17:00

New Global Investors Coming to EU

1 hour

Google Ventures, Sequoia and Accel opened offices in Europe and are actively seeking, investing in and rapidly scaling and exiting great European startups. What’s their long term strategy and what does this mean for local VCs?

Speakers:

Yuri Navarro - Managing Partner at Kanata Ventures

mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png

17:00 - 18:00

Corporate Venture Financing

1 hour

Comparing current best practices from the perspective of corporate VCs and the startups they funded.

Speakers:

Robert Guenther - Head of Corporate Venture Capital at Henkel
Maximilian Schausberger - Managing Director at Elevator Ventures

mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png

18:00 - 19:00

What is the New Era of Investment?

1 hour

There’s a narrative in place that Europe should further more unicorns and also attract them to stay in the long term. But larger US and global investors are bringing along money and skills that speed up growth and IPO trajectories. Is speed and large rounds now the norm?

Speakers:

Jon Butterfield - Head of Platform & Growth at Speedinvest
Jure Mikuz - Managing Partner at South Central Ventures
Pavel Bogdanov - General Partner at Almaz Capital

mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png

19:00 - 19:15

Final Thoughts

15 minutes

Speakers:

mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png
mariya_gabriel_new_edited.png